Димитър Борисов: До 15 май няма да има промени в ЦСКА


.

Димитър Борисов: До 15 май няма да има промени в ЦСКА

Димитър Борисов е собственик на ЦСКА в най-тежка ситуация в България и бизнесменът налива пари, но резултатите замръзват някъде около нулата, пише „Труд". ЦСКА е застрашен да не играе в евротурнирите, въпреки че е най-скъпият отбор в България. За разлика от свои колеги в тежки моменти, Борисов не се скри от медиите и даде интервю за изданието.

- Г-н Борисов, защо напусна спортният директор Атанас Караиванов?

- Не желая да коментирам г-н Пегъзи Музовски.

- Назначихте Караиванов през януари. Не се ли разделяте прекалено скоро?

- Беше грешка.

- Ще има ли нов спортен директор в ЦСКА?

- До 15 май няма да назначавам никого.

- Ще глобите ли футболистите за серията провали?

- В никакъв случай няма да има санкции. До 15 април ще изчистим всички задължения, които имаме към отбора. Искам всички да са спокойни.

- Остава ли Адалберт Зафиров треньор на ЦСКА?

- Вече обявих, че до 15 май няма да правя промени. Зафиров е треньорът ни. Димитър Пенев ще бъде консултант на ЦСКА. Той никога не е напускал клуба, шеф е на селекционния съвет. Пенев няма да участва в тренировъчния процес, но ще дава съвети на Зафиров. Човек като него винаги има с какво да помогне на ЦСКА.

- Мислите ли за нов треньор след 15 май?

- Мисля само за следващите мачове и как ЦСКА ще влезе в евротурнирите. Вярвам на треньорския щаб. Има достатъчно време, за да решаваме. Нека отборът спечели следващите си двубои.

- Вярно ли е, че чужденците напускат?

- Омръзна ми да отговарям на провокации. Говорих и с Петре, и с Панку, и с Митрески. До 15 май всички са в ЦСКА. Ако преценим, че нямаме общо бъдеще, ще се разделим по взаимно съгласие. В този момент всички са наши футболисти. И очаквам от тях да дадат всичко, което могат на ЦСКА.

- Зафиров заподозря Митрески в симулация и обвини Гранден, че нарочно не се раздава.

- Не съм съгласен с неговото мнение. Смятам, че не е така.

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
87