Пробвайте знак Х за ЦСКА - Верея


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за ЦСКА - Верея

ЦСКА - Верея
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 27.11.2016г.
Час: 17:45
Съдия: Георги Давидов



ЦСКА приема Верея Стара Загора на своя стадион "Българска армия" в среща от 15-ия кръг на Първа лига. "Армейците" играят доста колебливо от началото на сезона, но повечето им победи са при домакинствата. Верея от своя страна доказа, че е един доста труден съперник и по всичко личи, че ще се опита отново да вземе поне точка от "червените". Прогнозата на Futbol-tv е именно за знак - Х.

Новините в лагера на ЦСКА в дните преди мача със сигурност ще окажат влияние и върху играта на отбора. В Румъния излезе информация, че треньорът на 31-кратните шампиони на България - Едуард Йорданеску ще смени Лауренциу Регенкампф начело на Стяуа. Това е решил собственикът на тима от Букурещ Джиджи Бекали. Регенкампф пък бил желан от Хамбургер и почти сигурно напуска тима. Кризата в Стяуа е сериозна, като отборът е пред отпадане и в Лига Европа, въпреки че победи турския Османлъ с 2:1. Голяма част от феновете на ЦСКА пък не са доволни от работата на Йорданеску и не е изключено да се стигне до раздяла, ако ЦСКА не победи Верея.

Иначе голямата потвърдена новина от Борисовата градина е свързана с капитана на ЦСКА Борис Галчев, който получи дългоочакваната амнистия от собственика на тима - Гриша Ганчев. Полузащитникът е върнат в групата на "червените" за предстоящото домакинство на Верея. Галчев за дълго време не попадаше сред избраниците на румънския специалист - Едуард Йорданеску, защото си позволи в едно от интервютата си да критикува чуждестранните си съотборници. Малко след изявата на халфа, от ЦСКА обявиха, че решението е взето лично от главния акционер и той ще прецени кога ще сложи край на наказанието. Сега обаче Галчев се завръща в групата, като не е изключено и да изведе отбора с капитанската лента.

Бранителят Александър Дюлгеров ще си партнира във втора поредна среща с Божидар Чорбаджийски в сърцето на защитата. 26-годишният юноша на Пирин Благоевград ще започне като титуляр и срещу Верея в неделя, след като попадна и в стартовите 11 за двубоя със Славия (1:0). Дюлгеров ще бъде предпочетен пред колумбиеца Рафа Перес, който отново е на линия след изтърпяно наказание, но никой в треньорския щаб не е доволен от неговото представяне от началото на сезона.

В лазарета твърдо е Руй Педро, който на 99% пропуска не само мача с Верея, но и този с Нефтохимик на 1 декември (четвъртък). Нападателят Преслав Йорданов отново е на разположение, след като се възстанови от лека травма и вероятно ще стартира от първата минута.

Новината от лагера на Верея през тази седмица е, че отборът и играчът Александър Пасченко се разделиха по взаимно съгласие. Молдовският полузащитник, пристигна в клуба през лятото, но рядко попадаше в сметките на треньора Александър Томаш. Поради тази причина Пасченко беше освободен да си търси нов клуб.

Като цяло, очакванията са срещу ЦСКА да стартират абсолютно същите играчи, които преди дни победиха Дунав с 1:0. Това означава, че на вратата ще е бившия страж на "армейците" Иван Караджов, а пред него в защита ще действат Костадин Слаев, Илиас Хасани, Владимир Зафиров и Здравко Илиев. Пред тях ще са Георги Ангелов, Елиаш да Силва, Педро Еуженио и друг бивш играч на ЦСКА - Момчил Цветанов. Атаката на тима също е ясна - Георги Андонов и Амаду Сукуна.

Интересното преди този мач е, че Димитър Бербатов е очакван на стадион "Българска армия" в неделя. 35-годишният ветеран е пръв приятел с треньорския щаб на старозагорци – с наставника Александър Томаш и помощниците му Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Бербо винаги, когато е свободен, гледа домакинските двубои на новака в елита, като и този път е обещал, че ако не му възникне някакъв голям ангажимент, то той ще изгледа на живо двубоя. Бербатов искал да отиде на "Армията" и заради факта, че именно там направи първите си стъпки в професионалната си кариера.





Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

15 октомври ЦСКА - Левски 1:1 (Първа лига)
21 октомври Монтана - ЦСКА 0:2 (Първа лига)
29 октомври ЦСКА - Локомотив Пловдив 0:1 (Първа лига)
05 ноември Лудогорец - ЦСКА 2:1 (Първа лига)
19 ноември Славия - ЦСКА 0:1 (Първа лига)

Верея:

27 октомври Верея - Поморие 1:0 (Купа на България)
31 октомври Пирин - Верея 1:1 (Първа лига)
04 ноември Верея - Локомотив ГО 1:0 (Първа лига)
11 ноември Верея - Созопол 0:0 (Приятелска среща)
19 ноември Верея - Дунав 1:0 (Първа лига)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Верея

1 среща
0 победи за ЦСКА
0 равенства
1 победа за Верея
Голова Разлика: 1:0 за Верея




ПРОГНОЗА: ЦСКА - ВЕРЕЯ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
309