Локомотив ще спечели битката за Пловдив


FUTBOL-TV

Локомотив ще спечели битката за Пловдив

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 20.11.2016г.
Час: 15:00
Съдия: Николай Йорданов



Локомотив приема Ботев на своя стадион в парк "Лаута" в пловдивското дерби от програмата на 14-ия кръг от родното първенство. Двубоят противопоставя 8-ия срещу 6-ия във временното класиране, като двата тима редуват слаби и силни мачове от началото на сезона. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - 1.

Статистиката е напълно изравнена, като двата отбора имат по 37 победи в дербито на града по тепетата. В предния си мач Локо направи равенство в друго дерби - това с Берое. Ботев от своя страна допусна поражение при визитата си на Монтана в Ловеч и това притеснява всички фенове на "канарчетата".

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Едуард Ераносян се колебае между Димитър Велковски и Иван Горанов за позицията ляв бек за предстоящото дерби. Едо бил готов да заложи на Велковски като краен бранител, но двете асистенции на Горанов в контролата с ФК Македония родили колебание в него. Така специалистът ще трябва да решава дилемата, на кого да заложи в градското дерби, като не е изключено това решение да се вземе минути преди мача.

Иначе новината от лагера на "смърфовете" е, че отборът подписа договор с полузащитника Мигел Анхел Луке. 26-годишният испанец е играл за дублиращите отбори на Барселона и Атлетико Мадрид. Пловдивчани вече подадоха документи, за да  картотекират Луке във футболния съюз и той ще бъде на разположение на Едуард Ераносян за мача с Ботев. Дори се очаква испанецът да влезе в игра, но вероятно това ще стане през втората част. Иначе, преди важното дерби, Локомотив Пловдив се раздели по взаимно съгласие със защитника Ясин Амрауи, който няма да е повече част от отбора.

"Винаги е тежко и трудно преди дерби. Има доста свеж полъх в играта им, ще е тежък мач. Нямаме чисто физически проблеми, идеята ми за стартов състав е ясна. Винаги може да се изненадаме с Ботев, но мисля, че се познаваме и това би било трудно. Дано да имаме малко късмет, хората чакат по 6 месеца тези мачове. Искам да стане един празник, дано ние сме по-щастливи в края на двубоя. Ще се радвам да победим и да - не е краят на шампионата, но един мач като този е с различна емоция", заяви Ераносян преди дербито.

Бразилският халф на Ботев Пловдив Фелипе Бризола най-вероятно ще пропусне дербито с Локомотив. 26-годишният футболист започна бегови упражнения, но е твърде оптимистично да се смята, че ще е готов да се върне на терена следващата неделя. Бризола разтегна връзка на дясното коляно по време на срещата с ЦСКА. Наложи се дори да му бъде поставена шина.

Надеждите в "Коматево" са, че поне Цветомир Панов ще се завърне в строя за Битката за Пловдив. Другият трайно контузен е Рафаел де Соуса, който вече започна тренировки с топка, но със сигурност ще е аут за битката на Пловдив.




Последни 5 изиграни срещи:

Локомотив Пловдив:

21 октомври Локомотив Пловдив - Дунав 0:0 (Първа лига)
25 октомври Локомотив Пловдив - Оборище 6:0 (Купа на България)
29 октомври ЦСКА - Локомотив Пловдив 0:1 (Първа лига)
02 ноември Локомотив Пловдив - Берое 1:1 (Първа лига)
12 ноември Локомотив Пловдив - Македония Гьорче Петров 7:0 (Приятелска среща)

Ботев Пловдив:

22 октомври Ботев Пловдив - Черно море 2:3 (Първа лига)
27 октомври Ботев Пловдив - Нефтохимик 3:0 (Купа на България)
30 октомври Ботев Пловдив - Левски 1:1 (Първа лига)
03 ноември Монтана - Ботев Пловдив 3:1 (Първа лига)
11 ноември Ботев Пловдив - Левски Карлово 6:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив

103 срещи
37 победи за Локомотив Пловдив
29 равенства
37 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 126:124 за Локомотив Пловдив



ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171