ЦСКА-Левски: Победителят излиза от кризата


.

ЦСКА-Левски: Победителят излиза от кризата

Победителят в дербито между ЦСКА и Левски ще излезе от кризата, пише един от най-добрите български треньори Георги Василев на страниците на „7 дни спорт". Когато Левски и ЦСКА падат, се говори, че двата отбора са в лошо състояние. Никой не казва, че съперниците им вече играят със самочувствие и им се противопоставят успешно. Феновете на сини и червени се отнасят критично към играта на любимците си, но не виждат, че другите отбори са се променили и играят на по-високо ниво. Например Локомотив (Сф) набра достатъчно самочувствие и вече се представя много по-убедително от ЦСКА и Левски. Преди по-малките отбори губеха лесно, но вече не е така.

Каквото и да става, тези два отбора ще запазят ореола над себе си. Те създават интригата в нашето първенство и го правят интересно. Този мач ще е един добър шанс за някой от двата отбора да стъпи здраво и да покаже, че излиза от кризата. Не може да се каже кой е по-слаб в случая, но ЦСКА все още не е отпаднал от борбата за титлата. Освен това в първенството се получават много изненадващи резултати и всичко е възможно.

В последно време ставаме свидетели на много отрицателни постъпки на играчи от двата отбора. Трябва да се замислим сериозно върху възпитанието на футболистите. Треньорите не са надзиратели и не са в отборите, за да възпитават играчите. Очаква се те да работят със зрели хора. В никакъв случай не може да се търси вина у тях.
Всякакъв резултат е възможен в този мач. Ще има голяма амбиция и борбеност и от двете страни. Дано тази мотивация, с която ще излязат, се отрази положително на качеството на игра. Възможен е и обратният вариант, да навреди на футболистите и те да се пренапрегнат.

  Сподели
102