Евертън - Тотнъм: Карамелите отново няма да победят шпорите


Н. Гавазов

Евертън - Тотнъм: Карамелите отново няма да победят шпорите

Евертън - Тотнъм
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 03.01.2016г.
Час: 18:00
Съдия: Майкъл Оливър

Евертън и Тотнъм ще затворят кръга във Висшата лига, като повечето специалисти определят мача като един от най-интересните през английския уикенд. Едва ли двубоят ще бъде пропуснат и от почитателите на залозите, тъй като сблъсъкът дава много възможности за използване на различни игри и съответно, на по-големи печалби.

Евертън предстои да се реабилитира пред своите фенове за обидната загуба от Стоук Сити в миналия кръг, след която "карамелите" се смъкнаха на 11-то място в класирането, значително намалявайки шансовете си да играят в Лига Европа догодина. Мърсисайдци показват симпатичен футбол, но на колектива на Роберто Мартинес липсва стабилност. Отборът е само с една победа в последните си шест мача, а представянето срещу Кристъл Палас, Норич, Лестър и Стоук Сити е ярко доказателство за наличието на проблеми в отбраната на Евертън и липса на концентрация в защитен план.

Тотнъм успешно завърши годината, записвайки три поредни победи, които изстреляха "шпорите" в топ 4. Лондончани не само се вклиниха в челната четворка, но и се закрепиха там - преди днешната среща хората на Маурисио Почетино са на два пункта пред петия Манчестър Юнайтед и на четири точки след третия Манчестър Сити. Нещо повече, някои специалисти започнаха да разглеждат Тотнъм като един от претендентите за титлата, като една от причините за това е младия състав на "шпорите" и стабилността на отбора.

Евертън не може да разчита на контузените Браунинг, Овиедо, Ягиелки, Хибърт и Пиенаар. Макарти и Клевърли са под въпрос за мача. По-малко са проблемите в състава на гостите - Притчард, Н'Джие и Дембеле са аут.

Както казахме в началото, очакванията са за оспорван в мач, но в същото време е малко вероятно да видим домакинска победа. Причината за нашите предположения се основават на по-голямото качество на състава на гостите, по-малкото кадрови проблеми в техните редици, по-добрият морален дух и стабилността в представянето на Тотнъм. Не без значение е и това, че Евертън няма победа в последните си шест мача с "шпорите". Не е изключено да видим едно бойко и вълнуващо равенство, но с оглед на разпределението на силите една победа на лондончани изглежда като най-вероятен резултат.

Прогноза: Евертън - Тотнъм 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

07 декември Евертън - Кристъл Палас 1:1 (Висша лига)
12 декември Норич - Евертън 1:1 (Висша лига)
19 декември Евертън - Лестър 2:3 (Висша лига)
26 декември Нюкасъл - Евертън 0:1 (Висша лига)
28 декември Евертън - Стоук Сити 3:4 (Висша лига)

Тотнъм:

10 декември Тотнъм - Монако 4:1 (Лига Европа)
13 декември Тотнъм - Нюкасъл 1:2 (Висша лига)
19 декември Саутхемптън - Тотнъм 0:2 (Висша лига)
26 декември Тотнъм - Норич 3:0 (Висша лига)
28 декември Уотфорд - Тотнъм 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евертън - Тотнъм

168 срещи
54 победи за Евертън
51 равенства
63 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 252:220 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203