Ман Сити взе победата от Суонзи


И. Ангелов

Ман Сити взе победата от Суонзи

Манчестър Сити се настанява на 6 пункта пред Арсенал и 8 пред Манчестър Юнайтед във Висшата лига на Англия, след като днес в среща от поредния тридесет и шести кръг на първенството "гражданите" успяха да победят на гости на Суонзи Сити на "Либърти Стейдиъм" с 4:2 в една доста добра за гледане среща.

Суонзи започна агресивно и с положение пред Гомис. В 10-ата минута той отново бе в добра позиция, но не стреля добре. В 17-ата минута Дайър излезе сам срещу Харт, но отново домакините не поведоха в резултата.

Така в 18-ата минута топката се озова във вратата на домакините, но в ситуацията Агуеро бе в засада и попадението не се зачете. Затова пък минута след това Яя Туре получи топка на границата на наказателното поле и стреля, кълбото се отклони от Уилямс и заблуди Фабиански за 1:0.

Попадението срина добрата скорост в действията на домакините и самочувствието бе намалено. По този начин в 36-ата минута и Джеймс Милнър успя да вкара за 2:0 при една бърза контра след корнер на домакините, при която Агуеро спечели много терен и намери Милнър, който финтира Тейлър и стреля в близкия ъгъл на Фабиански.

Точно преди почивката обаче Гилфи Сигурдсон успя да върне гол с мощен удар от позиция на границата на наказателното поле - 2:1. В 64-ата минута Бафетимби Гомис направи резултата 2:2, когато при дълга топка от Ричардс той овладя добре и матира Харт със своя 10-ти гол за сезона.

В 74-ата минута Ман Сити отново поведе когато Фернандиьо намери Туре, той задържа срещу Корк и стреля силно през Фабиански за 3:2. В 82-ата минута Харт спаси по прекрасен начин удар с глава на Фернандес след корнер от Сигурдсон. 2 минути след това отново Харт съхрани победата за своите когато спря Гомис, останал в чиста позиция срещу него.

След като домакините хвърлиха всичко в атака, появилият се в 85-ата минута Вилфред Бони наказа бившия си отбор. Това стана в 92-ата минута когато Милнър отне от Фернандес, топката достигна Силва който намери нападателя за 4:2, след което той не отпразнува постижението си.

  Сподели
196