Бирмингам ще се окаже костелив орех за Челси


.

Бирмингам ще се окаже костелив орех за Челси

Бирмингам - Челси
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Час: 14:45
Съдия: Питър Уолтън


Лидерът във Висшата лига гостува на коравия Бирмингам в един от най-интересните двубои на Боксинг дей. “Сините” са с 4 точки преднина пред шампиона Манчестър Юнайтед и ще опитат да я увеличат на 7 преди двубоя на “червените дяволи” с Хъл в неделя.

Бирмингам се представя изключително успешно от началото на сезона и след 18 кръга са 7-ми с 28 точки като изпреварват дори Ливърпул. Балансът на тима е 8 победи, 4 равни и 6 загуби като логично по-силно Сити играе у дома на “Сейнт Андрюс”. Вече 10 мача от основаването на Висшата лига досега, обаче те нямат победа над настоящия си съперник. Бирмингам няма и отбелязан гол срещу Челси в последните 4 срещи.

За Челси и тяхното първо място вече споменахме, но няма да е зле да кажем, че те все още седят на него поради изключително колебливото представяне на преследвачите. Иначе в последните срещи “сините” не впечатляват особено и като изключим измъчената им победа над Портсмут те направиха равенства с Евертън и Уест Хем иначе сега щяха да докосват титлата.

Алекс Маклийш има известни проблеми със защитата си. Основно опасенията са около готовността на лятната покупка Роджър Джонсън да се включи в игра. Проблемът при него е контузия в коляното. Лиъм Риджуел също е под въпрос с травма в глезена.

За тима на Анчелоти вероятно аут е Анелка. В атака ще си партнират Соломон Калу и Дидие Дрогба. За двамата това е последен мач преди да заминат за Купата на африканските нации. Есиен и Босингва са контузени.

За Челси, особено във формата, която показва тима, двубоят ще е изключително тежък. Лондончани са фаворити за трите точки, най-вече заради добрата си статистика срещу Бирмингам, но равенството изглежда примамлив залог.

Последни 5 мача:

Бирмингам:

29 ноември Уулвърхемптън - Бирмингам 0:1 (Висша лига)
05 декември Уигън - Бирмингам 2:3 (Висша лига)
12 декември Бирмингам - Уест Хем 1:0 (Висша лига)
15 декември Бирмингам - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
20 декември Евъртън - Бирмингам 1:1 (Висша лига)

Челси:

05 декември Манчестър Сити - Челси 2:1 (Висша лига)
08 декември Челси - АПОЕЛ 2:2 (Шампионска лига)
12 декември Челси - Евъртън 3:3 (Висша лига)
16 декември Челси - Портсмут 2:1 (Висша лига)
20 декември Уест Хем - Челси 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бирмингам - Челси:

71 мача
15 победи за Бирмингам
22 равни
34 победи за Челси
Голова Разлика: 120:89 за Челси


Коефициенти от bet365:
Бирмингам - 6.50
Равен - 3.80
Челси - 1.57

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226