Манчестър Сити ще се справи без проблеми с Фулъм


П. Пенков

Манчестър Сити ще се справи без проблеми с Фулъм

Фулъм - Манчестър Сити
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 21.12.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд


Манчестър Сити гостува на "Крейвън Котидж" в Лондон в двубой от 17-я кръг от Висшата лига на Англия. Домакините водени от мениджърът Рене Мюленстийн отново се върнаха в зоната на изпадащите, тъй като спечелиха само три точки в последните си 5 изиграни срещи. Това се случи по-рано този месец, когато Фулъм победи Астън Вила с 2:0 у дома, но седмица по-късно беше безидеен при визитата на Евертън, загубена с 4:1. Претърпяното поражение и спечелените 0 точки изпратиха "котиджърс" на 19-та позиция в класирането, но добрата новина е, че само точка дели отбора от спасителната линия.

Рене Мюленстийн няма да може да разчита отново на контузените Уго Родайега и Брад Хангеланд, а Фернандо Аморебиета остава под въпрос. Въпреки загубата на "Гудисън Парк" от преди седмица, Мюленстийн заяви, че ще заложи отново на същите футболисти и в този кръг.

Колкото до Манчестър Сити, то "гражданите" бяха изместени до четвъртото място в подреждането, но пък изоствайки на 1 точка от втория и третия и само на 3 от върха. Причината за това изоставане бе равенството, което регистрира тима при визитата си на Саутхемптън в по-миналия кръг. Въпреки некатегоричното представяне на сините в този мач, те намериха сили и показаха на какво са способни, седмица по-късно, когато надиграха Арсенал на "Етихад" в свирепа битка завършила при резултат 6:3 в полза на Сити. През седмицата пък съставът на Мануел Пелегрини си гарантира участието в следващия кръг в Купата на Лигата, надигравайки Лестър като гост с 3:1.

За Манчестър Сити контузени са: Стеван Йоветич, Матия Настасич, Мика Ричардс, Серхио Агуеро и Пабло Сабалета. Джо Харт пък се очаква да излезе титуляр, след слабото представяне на Пантилимон в двубоя с Арсенал.

Прогноза: Фулъм - Манчестър Сити 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:

23 ноември Фулъм - Суонзи 1:2 (Висша лига)
30 ноември Уест Хем - Фулъм 3:0 (Висша лига)
04 декември Фулъм - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
08 декември Фулъм - Астън Вила 2:0 (Висша лига)
14 декември Евертън - Фулъм 4:1 (Висша лига)

Манчестър Сити:

04 декември Уест Бромич - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)
07 декември Саутхемптън - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
10 декември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:3 (Шампионска лига)
14 декември Манчестър Сити - Арсенал 6:3 (Висша лига)
17 декември Лестър - Манчестър Сити 1:3 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:

Фулъм - Манчестър Сити

47 срещи
11 победи за Фулъм
13 равенства
23 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 96:65 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244