Анчелоти наби Моуриньо


.

Анчелоти наби Моуриньо

Челси на Анчелоти показа урок по футбол на Моуриньо и Интер.Приятелската среща приключи с успех на "сините с 2:0 и разликата в играта на двата тима беше колкото пропаст, съобщава днес Corierra dello Sport.

Тери и компания играха футбол така, както го направиха миналата година в Милано, докато "нерадзурите" мислеха само за защитата си и как да се защитават от Лампард и Дрогба, които пък можеха да вкарат още голове във вратат на италоанският шампион.

Ако "Специалния" искаше да се докаже в този мач, трябва да признаем, че не успя, защото разликата в класите на двата отбора според показаното на терена беше голяма. Грешката му, че избра защитна стратегия от първата минута. Четирима защитници, петима полузащитници изцяло с отбранителни функции - това бе постройката на играта. Резултатът? Видяха го феновете на Интер в 11 минута когато Дрогба с далечен и прецизен удар препарира вратаря Белец, а предимстовто на Челси бе легитимирано от Лампард в 50 минута от дузпа. С 5 удара към вратата на отбор като Челси, естествено бе срещу името на Интер на светлинното табло да стои нулата, но по-лошото е,  че схемата на игра не се промени до края на срещата: 4-1-4-1, докато Анчелоти избра 4-3-2-1 с което английският отбор бе много по-маневрен и съвсем заслужено победи.

„Вече в два мача съм наче ло на Челси. Впечатленията ми са отлични. Тимът е много близо до идеалния, който си представям. Не съм доволен само от победите, а ми хареса и желанието на всички футболисти. Владеехме топката отлично, защитавахме се по най-добрия начин. Това е схемата на игра, която ще използвам. Мисля, че тя е  най-подходящата с наличните ни футболисти. С нея може да атакуваме много добре по крилата, като ще има достатъчно свобода и за централните ни халфове", заяви Анчелоти на пресконференцията след мача.

Треньорът на Интер Жозе Моуриньо отказа да присъства на пресконференцията и напусна бесен стадиона.а там изявление даде помощник-треньорът на отбора Даниеле Берназини:

„Този мач беше отлична възможност да видим младите футболисти в действие. Беше една добра проверка за нас. Но не бяхме достатъчно агресивни в нападение. Допуснахме два много леки гола, които със сигурност можеше д а избегнем. Следващият мач с Милан ще е важен за нас от гледна точка на това да видим, на какъв етап е нашата подготовка за новия сезон"

Съставите на двата отбора с които започнаха срещата:

Челси : Чех, Иванович, Тери, Карвальо, Коул, Оби Микел, Есиен, Малуда, Лампард, Дрогбаи Калу.

Интер : Белец, Сантон, Кордоба,Бурдисо, Киву, Камбиасо, Занети, Виера, Тиаго Мота, Оби,Балотели

В игра през различно време влязоха: Търбъл, Манчини, Алекс, Хътчисън, Белети, Деко, Ди Санот, Анелка, Стъридж( за Челси) и Мансини, Ибрахимович, Милито, Куарежма(за Интер).

 

 

*Заб.  Снимка 1: "Специалистът" - "Това моите ли са?"

           Снимка 2: Лампард няма да пропусне от бялата точка - 2:0 за Челси  

          Снимка 3: Дрогба в невероятно борба между Занети и Камбиасо, но ще бъде фаулиран за да бъде спрян

          Снимка 4: След малко от този удар на Дрогба  ще се получи страхотен гол - 1:0 за Ч елси

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
176