Ериксон призова Джерард да напусне Ливърпул


Н. Гавазов

Ериксон призова Джерард да напусне Ливърпул

Бившият треньор на Англия и мениджър на Манчестър Сити Свен Горан Ериксон призова капитана на Ливърпул Стивън Джерард да напусне „Анфийлд", ако полузащитника иска някога да спечели титлата във Висшата лига на Англия, съобщава Daily Star. Според шведския специалист, „червените" нямат никакъв шанс да триумфира в Премиършип в следващите години.

„Не виждам по-добър човек от Стиви, който да заслужава да спечели Висшата лига. Но може би той трябва да смени клуба, ако иска да спечели титлата", цитира Daily Star думите на Ериксон.

„Стивън Джерард е г-н Ливърпул и вече спечели Шампионската лига, ФА Къп, Суперкупата на Европа и Купата на Лигата с тях. Въпросът е дали някога ще спечели Висшата лига с Ливърпул. Абсолютно не, ако съдим по нещата, които се случват в момента. Трябва да се променят много неща, за да се случи това. Собствениците трябва да осигурят повече пари и да бъдат купени правилните футболисти", каза още шведският специалист.

„Анди Керъл и Стюърт Даунинг са скъпи попълнения, но не са успешни. Като погледна отбора на Ливърпул виждам само трима играчи от световна класа: Джерард, Пепе Рейна и Луис Суарес", каза още Ериксон.

  Сподели
253