Тен Хаг: Не е честно да оценяваме Хьойлунд като Хари Кейн


Н. Гавазов

Тен Хаг: Не е честно да оценяваме Хьойлунд като Хари Кейн

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг говори за нападателя на отбора Расмус Хьойлунд, както и за неуспешен опит за придобиване на нападателя Хари Кейн , който сега играе за Байерн Мюнхен.

"Имахме опции с таланти като Расмус Хьойлунд. Виждам един нападател, който вече е доказал своята стойност, с когото искахме да подпишем, но не можахме да го вземем. И тогава избрахме Расмус, защото той е талантлив.

Имам предвид Кейн? Да, и знаете, че Хари Кейн ще ви вкара 30 гола. Мисля, че Расмус ще постигне това, но му трябва време. Не е честно да го оценяваме като Хари Кейн. Никога не бих сравнил тези двама играчи, защото те са много различни“, заяви Тен Хаг.

21-годишният Хьойлунд премина в Манчестър Юнайтед от Аталанта през лятото на 2023 г. за 73,9 милиона евро През този сезон нападателят изигра 38 мача за "червените дяволи" във всички турнири, в които отбеляза 14 гола и даде две асистенции. Договорът на играча с английския клуб е валиден до края на юни 2028 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 65 милиона евро.

  Сподели
89