Ашуърт ще се обърне към съда


Н. Гавазов

Ашуърт ще се обърне към съда

Дан Ашуърт ще се опита да ускори прехода си в Манчестър Юнайтед, отнасяйки отношенията си с настоящия си работодател Нюкасъл в арбитражния съд. Съобщава се, че разглеждането на случая ще започне в началото на следващия месец и ще се нужни няколко седмици, за да бъде взето решение.

Както е известно, новият съсобственик на клуба от “Олд Трафорд" Сър Джим Рактлиф иска Ашуърт за спортен директор в Манчестър Юнайтед. Двете страни вече са се договорили, но Нюкасъл иска компенсация в размер на 20 милиона, за да освободи Ашуърт. От февруари спортният директор на “свраките" е пуснат в платен отпуск, а до края на договора му с клуба остават около 16 месеца. Ако не се стигне до споразумение, 53-годишният Ашуърт може да остане в тази ситуация до края на контракта си. В крайна сметка арбитражният съд може да прецени има ли право Нюкасъл да откаже предложената компенсация и какъв евентуално ще бъде справедливия ѝ размер.

Надеждата на ръководството на “червените дяволи" е Ашуърт да започне работа в клуба по време на трансферния прозорец, но за момента спорът е далеч от своята развръзка.

  Сподели
75