Ман Юнайтед е готов да похарчи 270 млн. за три свои цели


Н. Гавазов

Ман Юнайтед е готов да похарчи 270 млн. за три свои цели

Манчестър Юнайтед е определил тримата идеални играчи, които би искал да привлече през летния трансферен прозорец.

Със Сър Джим Ратклиф, който сега е начело на футболните операции, се очакват големи промени във всички отдели на "Олд Трафорд" през следващите месеци.

Въпреки че вече е започнала работа по отношение на ролите зад кулисите, продължават спекулациите, че настоящият мениджър Ерик тен Хаг може да бъде следващият човек, който ще напусне поста си .

Въпреки че Юнайтед достигна финала за ФА Къп в неделя с победа с дузпи над Ковънтри Сити, изпускането на преднина от три гола срещу тима от Чемпиъншип не направи услуга на нидерландеца.

Множество източници сочат, че Тен Хаг е по-вероятно да напусне ролята си на пейката, отколкото да остане, като се предполага, че Юнайтед обмисля алтернативи.

Който и да е начело на "Олд Трафорд" - независимо дали това е Тен Хаг или неговият заместник - ще се надява да има някаква информация кои нови лица ще пристигнат на "Олд Трафорд", когато трансферната дейност започне отново през юни.

Юнайтед трябва да свърши работа, за да изпълни разпоредбите на Висшата лига за печалбите и устойчивостта, особено когато Шампионска лига за 2024-25 изглежда изключена.

Независимо от това, Бордът на Юнайтед, ръководен от главния изпълнителен директор на INEOS Сър Ратклиф, са нетърпеливи да направят изявление и да върнат Юнайтед обратно на пътя към битката за титлата във Висшата лига.

Според Fichajes, трима играчи, които струват около 270 милиона евро (£232 милиона), са идентифицирани като идеалните попълнения към отбора.

Замяната на настоящите централни защитници с по-млади алтернативи е близо до върха на списъка с приоритети и източникът предполага, че Юнайтед би искал да подпише с Алесандро Бастони от Интер Милано.

25-годишният футболист се утвърди като един от най-ценените защитници в Европа, италианският национал изведе Интер до две титли в Серия А и финал в Шампионска лига през последните години.

Говори се също така, че Юнайтед няма търпение най-накрая да доведе Френки де Йонг в "Театъра на мечтите", тъй като се стремят да укрепят опорната зона и да намерят постоянен партньор за Коби Майноо.

Въпреки че Барселона постоянно заявява, че нидерландският национал не се продава, техните добре документирани финансови проблеми правят Де Йонг очевидна цел.

Съобщава се, че нападателят на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала също е в списъка с желани играчи на Юнайтед, въпреки че германският национал изглежда по-вероятно да се премести в друга европейска суперсила на този етап.

Твърди се, че Мусиала ще струва около 120 милиона евро (103,46 милиона паунда), с Бастони на 80 милиона евро (68,97 милиона паунда) и Де Йонг на 70 милиона евро (60,35 милиона паунда), въпреки че е правдоподобно последният да бъде наличен и за  по-ниска цена.

  Сподели
530