Кийн: Ман Юнайтед изглеждаше като отбор от Чемпиъншип


Н. Гавазов

Кийн: Ман Юнайтед изглеждаше като отбор от Чемпиъншип

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Рой Кийн разкритикува представянето на "червените дяволи" в полуфиналния мач за Купата на Англия с Ковънтри Сити, който завърши при резултат 3:3 (4:2 дузпи) в полза на манкунианците.

"Ковънтри Сити изглеждаше като отбор от Висшата лига, а Манчестър Юнайтед изглеждаше като отбор от Чемпиъншип“, заяви Кийн.

В 23-ата минута на срещата халфът на "червените дяволи" Скот Мактоминей откри резултата. В 45+1-ата минута на срещата защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър се разписа след пас на Бруно Фернандеш. В 58-ата минута се разписа самият Бруно Фернандеш.

Все пак домакините възстановиха баланса в резултата 25 минути преди края на мача: нападателят на домакините Елис Симс се разписа в 71-ата минута, Калъм О'Хеър се разписа в 79-ата минута, а в 90+5-ата минута Хаджи Райт изравни и прати мача в продължения, в резултат на което нито един отбор не поведе. Голът на домакините в края на продълженията беше отменен поради засада след гледане на видео повторение. Играчите на Манчестър Юнайтед бяха по-силни при дузпите.

На финала за ФА Къп Манчестър Юнайтед ще играе срещу Манчестър Сити, който победи Челси на полуфиналите в турнира (1:0).

  Сподели
371