Дайк: Сега трябва финално усилие от всички


И. Ангелов

Дайк: Сега трябва финално усилие от всички

Върджил ван Дайк призова Ливърпул да се подготви за "последен натиск" след мрачния изход от Лига Европа, докато надпреварата за титлата във Висшата лига достига кулминацията си. Ливърпул постигна победа с 1:0 срещу Аталанта във втория мач от четвъртфиналния сблъсък в Лига Европа, но това беше твърде малко, за да се преодолее дефицитът от 3:0 от първия мач на "Анфийлд". След утешителната победа Ван Дайк призова съотборниците си да се прегрупират и да се съсредоточат върху финалната част от надпреварата за титлата във Висшата лига, която започва с мач срещу Фулъм в неделя.

Пред TNT Sport след мача Ван Дайк каза: 

"Първо, похвала за Аталанта, щетите бяха нанесени миналата седмица и ние бяхме много слаби. Те проведоха перфектния мач и заслужаваха да продължат напред. Миналата седмица сами си го направихме твърде трудно.

"Днес беше добър мач, страхотна битка и спечелихме, но това не се усеща така. Това е подобрение, но реалността е, че сме аут и трябва много бързо да обърнем това и да пътуваме за Лондон в неделя. Всички ние носим отговорност да бъдем готови за това физически и психически. Разочаровани сме, че отпадаме от състезанието, тъй като наистина искахме да го спечелим.

"Имаме нужда от всички за последния тласък и това е усещането, което изпитвам сега. Опитахме се да [се възползваме от ранния гол]. Имахме и някои възможности. Може би на моменти искахме да играем прекалено бързо и всеки искаше да получи втория и евентуално след това третия. Като цяло играта беше по-добра от тази през миналата седмица, но не беше достатъчна".

Победата срещу Аталанта прекъсна серията от три мача без победа на Ливърпул, която включваше равенство срещу Манчестър Юнайтед, поражение от Аталанта в първия мач от Лига Европа и разочароваща загуба от Кристъл Палас във Висшата лига. След шокиращата загуба от Палас в момента Ливърпул изостава с две точки от лидера Манчестър Сити в класирането на Висшата лига, като до края на сезона остават шест мача.

След гостуването на Фулъм в неделя, за Ливърпул идва местно дерби с Евертън на 25-ти април.

  Сподели
89