Ираола смята, че Борнемут е трябвало да получи дузпа срещу Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Ираола смята, че Борнемут е трябвало да получи дузпа срещу Ман Юнайтед

Мениджърът на Борнемут Андони Ираола смята, че отборът му е трябвало да спечели дузпа в края на мача срещу Манчестър Юнайтед.

Дълбоко в добавеното време на равенството 2:2 във Висшата лига в събота, реферът Тони Харингтън посочи дузпата, когато полузащитникът на Борнемут Райън Кристи бе фаулиран от защитника на Юнайтед Уили Камбвала в наказателното поле.

Реферът на ВАР Джаред Жилет посочи на Харингтън, че контактът е станал преди наказателното поле. Воден от това, Тони промени решението си и напусна черешките без дузпа.

Ираола, най-добрият треньор във Висшата лига през март, намира решението за несправедливо и вярва, че Борнемут е заслужил да спечели с представянето си.

"Трябва да оценим тази точка. Една точка срещу Манчестър Юнайтед е важна. Но ако някой заслужаваше да спечели, това бе Борнемут.

Особено предвид последното решение, VAR трябва да се намеси, когато ситуацията е очевидна. В този случай бе очевидно, че играчът продължи да извършва нарушение в наказателното поле и не позволи на Райън да завърши играта“, заяви Ираола.

  Сподели
63