Мърсън: Всичко свърши за Арсенал


Н. Гавазов

 Мърсън: Всичко свърши за Арсенал

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън заяви, че бившият му клуб Арсенал е отпаднал от надпреварата за титлата във Висшата лига.

Арсенал претърпя поражение с 2:0 от Астън Вила в неделя, следвайки примера на Ливърпул, който загуби с 1:0 от Кристъл Палас и също не успя да измести Манчестър Сити от върха на таблицата.

Мърсън смята, че играта на Арсенал е била мързелива, когато Леон Бейли откри резултата и това е пропиляло работата на отбора до този момент през сезона.

"Според мен всичко свърши за Арсенал – 100 процента.

Сега ситуацията се обърна напълно. Манчестър Сити ги постави под натиск, като играха първи своята игра и те не се справиха с това. Но не можете да отнемете на Кристъл Палас и Астън Вила, които играха изключително.

Не можеш да позволиш на съперника да създава такива положения (като гола на Бейли). Ще си седиш у дома тази вечер и ще се чувстваш сякаш няма повече шансове. Според мен няма повече шансове. Работил си толкова усилено за 32 мача и когато трябва да преодолееш този допълнителен метър, само един метър и да спреш този кръст, ти си мързелив.

Те преследват най-добрия отбор в света, който го прави година след година. Този отбор бълва победи – кога бе последният път, когато загуби? Те просто бълват и ние не седим тук и се чудим как Сити ще проведе остатъка от сезона, защото щяха да редят победи, ако някой друг ги бе преследвал, те щяха да имат всички шансове, но късметът на Арсенал се изчерпа", заяви Мърсън.

  Сподели
501