Родриго и Ираола са най-добри във ВЛ за март


Н. Гавазов

Родриго и Ираола са най-добри във ВЛ за март

Нападателят на Фулъм Родриго Мунис и треньорът на Борнемут Андони Ираола бяха обявени съответно за най-добър играч и най-добър мениджър във Висшата лига в края на март.

Родриго имаше силен март, като вкара четири гола и направи една асистенция в четири мача от Висшата лига.

Като начало 22-годишният бразилец вкара гол и направи асистенция при победата на Фулъм с 3:0 над Брайтън, след това вкара гол срещу Тотнъм (3:0) и отбеляза срещу Шефилд Юнайтед (3:3), само срещу Уулвърхемптън, без да направи никакви ефективни ходове.

Мунис победи за наградата Александър Исак от Нюкасъл, Алексис Макалистър от Ливърпул, Коул Палмър от Челси, Антоан Семеньо от Борнемут, Сон Хин Мин от Тотнъм и Бен Уайт от Арсенал.

Трябва да се отбележи, че предишният представител на Фулъм, признат за Играч на месеца във Висшата лига, бе вратарят Марк Шварцер през февруари 2010 г.

За мениджър на месеца бе определен Ираола, чийто Борнемут премина през март непобеден, побеждавайки Бърнли (0:2), Лутън (4:3) и Евертън (2:1), а също и направи равен с Шефилд Юнайтед (2:2) .

41-годишният испанец победи Микел Артета от Арсенал, Юрген Клоп от Ливърпул и Анге Постекоглу от Тотнъм за наградата.

Ираола е едва вторият мениджър на Борнемут, който е обявен за Мениджър на месеца във Висшата лига, след Еди Хоу, който спечели наградата три пъти между 2017 и 2018 г.

  Сподели
77