Почетино: В Челси заложих репутацията си на карта


Н. Гавазов

Почетино: В Челси заложих репутацията си на карта

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино заяви, че е рискувал репутацията си, когато се е съгласил да работи със "сините".

Феновете на Челси бяха много предпазливи към Почетино предвид слабия му старт на сезона и връзката на Маурисио с Тотнъм.

Въпреки това, след победата с 4-3 над Манчестър Юнайтед, Почетино почувства, че отношенията му с феновете се подобряват.

"Дойдох тук от друг клуб и е нормално тази ситуация да се появи тук.

Трябва да убедите феновете. Дойдох в Челси и се заех с проект, различен от този, който бях тук през последните 20 години. Заложих репутацията си на карта, като дойдох тук и поех проект, който включва изграждането на екип от млади играчи, талантливи играчи с потенциал да станат играчи от най-високо ниво.

Знаехме, че ще бъде огромно предизвикателство да изградим отбор като този, да печелим мачове, да бъдем конкурентни. Няма да бъда популист.

От самото начало казвам, че искам да създам истинска връзка с феновете, а не да целувам логото или да правя глупави неща отстрани, за да ги спечеля.

Искам да дам на отбора инструментите да печели мачове, да вярва в себе си и изгражда много добри взаимоотношения. Не съм тук, за да бъда популист или лицемер и да казвам "Обичам феновете“. Знам, че тези отношенията трябва да се развиват", заяви Почетино.

  Сподели
110