Юнайтед препъна Ливърпул (видео)


FUTBOL-TV

Юнайтед препъна Ливърпул (видео)

Манчестър Юнайтед и Ливърпул завършиха 2:2 във вълнуващо дерби на стадион "Олд Трафорд" – резултат, който остави гостите на 2-о място в класирането. Ливърпул има 71 точки, колкото и Арсенал, но е с по-лоша голова разлика. Юнайтед е на 6-о място с 49 точки.

Юнайтед можеше да излезе напред още във 2-ата минута, когато Бруно Фернандеш изведе Алехандро Гарначо, който обаче малко избърза и въпреки гола, който отбеляза, съдиите го отмениха заради засада. Доминик Собослай малко по-късно получи чудесен пас и стреля, но вратарят Андре Онана се справи. Ливърпул обаче удари първи и поведе в резултата в 23-ата минута след един ъглов удар. Дарвин Нунес отклони топката с глава и тя стигна до Диас, който с удар от въздуха я прати в мрежата.

Футболистите на мениджъра Ерик тен Хаг опитаха да реагират почти веднага с положение на бразилеца Каземиро, който потърси комбинация, но никой не усети намерението му. Ливърпул на свой ред имаше възможности чрез Мохамед Салах, чийто изстрел беше спасен, и на Дарвин Нунес, от който крак топката облиза горната греда.

Второто полувреме започна с един пропуск на Нунес, но Юнайтед изравни в 50-ата минута. Бруно Фернандеш открадна топката от младия защитник Джарел Куанса, напредна и от над 30 метра простреля вратаря Келъхър за 1:1. Веднага след това "Червените дяволи" вдигнаха темпото и можеха да стигнат много бързо до втори гол, но вратарят на Ливърпул спаси изстрел на Каземиро. Обратът стана факт в 67-ата минута с невероятно изпълнение на Коби Мейну, който оползотвори подаване на Аарън Уан-Бисака.

След 75-ата минута гостите от Ливърпул овладяха инициативата и започнаха да атакуват от всякакви възможности. Най-напред Мохамед Салах стреля от 10-12 метра над гредата, но в 84-ата стигнаха до дузпа. Уан-Бисака се превърна в грешник, след като съсече грубо в наказателното поле Харви Елиът. Антъни Тейлър беше близо до ситуацията и не се поколеба да отсъди 11-метров удар, превърнат в гол от Салах, пратил в обратния ъгъл вратаря.

След гола в оставащите 6 минути и 7 допълнителни двата отбора продължиха да търсят победата, като по едно положение изпуснаха Луис Диас за Ливърпул и Алехандро Гарначо за Юнайтед. Буквално в последната секунда и Харви Елиът можеше да отбележи, но Онана спаси удара му от дясно по диагонала.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
579