Постекоглу не иска играчи, които избират Тотнъм заради ШЛ


Н. Гавазов

Постекоглу не иска играчи, които избират Тотнъм заради ШЛ

Мениджърът на Тотнъм Анж Постекоглу заяви, че никога не би купил играч, който иска да се присъедини към неговия клуб само заради възможността да играе в Шампионска лига.

В момента Тотнъм е пети във Висшата лига и съдбата на Спърс е в собствените им ръце.

Достигането до Шампионска лига може да повиши привлекателността на Тотнъм за потенциални попълнения това лято, но Постекоглу ще говори с играчите, за да се увери, че няма да изберат Спърс просто заради елитната конкуренция в Европа.

"Не искам такива играчи - защото те не искат да отидат в Тотнъм, те искат да отидат в клуб от Шампионска лига.

Тази година подписах с Мики Ван де Вен – не толкова лош играч, нали? И тогава бяхме ли в Шампионската лига? Не.

Това е красотата на преговорите за мен. Питам играча защо иска да дойде в Тотнъм. Ако е за футбол в Шампионска лига, ако това е единственото нещо, което искате, тогава не искаш да идваш е в Тотнъм. Ти просто искаш да преминеш в клуб от Шампионска лига.

Искам в Тотнъм да дойдат хора, които познават предизвикателството, пред което сме изправени, а ние сме изправени пред предизвикателство, защото сме различни от другите клубове и не сме били успешни от дълго време.

Търся играчи, които имат определен характер и които ще кажат: "Знаете ли, ние не сме в Шампионска лига, но ако спечеля нещо с вас, това ще има смисъл за моята кариера и за мен. Така че съм готов да се бия".

Имахме два прозореца досега и нямах проблем да привлека играчите, които искам в този клуб, въпреки че не сме в Шампионска лига“, заяви Постекоглу, цитиран от Evening Standard.

  Сподели
122