Ливърпул е приготвил 150 милиона за халф на Реал Мадрид


Н. Гавазов

Ливърпул е приготвил 150 милиона за халф на Реал Мадрид

Ливърпул ще предложи оферта от 150 милиона евро (129 милиона британски лири) за полузащитника на Реал Мадрид Федерико Валверде, като "червените" са решени да го привлекат на "Анфийлд".

25-годишният играч се премести в Лос Бланкос от Пенярол през 2016 г., като първоначално се оказа за отбора Б на клуба, преди да премине до ниво на първия тим през 2017 г.

Валверде има 246 мача за сегашния си отбор във всички състезания, като е допринесъл с 19 гола и 23 асистенции в процеса, и той е жизненоважен играч за отбора на Карло Анчелоти този сезон.

Уругвайският национал има 42 мача във всички състезания на клубно ниво през 2023-24 г., като вкара един гол и регистрира осем асистенции през този период.

Валверде подписа нов договор с Реал Мадрид миналия ноември, като сегашните му условия в испанската столица изтичат през юни 2029 г., но се твърди, че Ливърпул е решен да го доведе на "Анфийлд".

Според El Debate , Ливърпул е предложил 150 милиона евро (129 милиона британски лири) за Валверде, като отборът от Мърсисайд гледа на южноамериканеца като на "мечтано попълнение“.

В доклада се твърди, че настоящият мениджър Юрген Клоп е голям почитател на полузащитника, въпреки че германецът ще се оттегли от поста си това лято.

Смята се, че Реал Мадрид не е под голям натиск да направи голяма продажба това лято, въпреки вероятното пристигане на Килиан Мбапе в нещо, което ще бъде сделка за големи пари.

Мбапе е готов да премине на "Бернабеу" със свободен трансфер, когато договорът му с Пари Сен Жермен официално изтече, но френският национал ще получи значителна такса за подписване и също така се очаква да стане най-добре платеният в Реал Мадрид играч.

Ливърпул привлече Алексис Мак Алистър , Доминик Собослай , Райън Гравенберх и Уатару Ендо, за да подсили оголената халфова линия миналото лято след напускането на Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър, Наби Кейта и Фабиньо.

Твърди се, че "червените" все още са решени да подсилят халфовата си линия за следващия сезон, като клубът иска да привлече важен играч в средата.

Още през септември Валверде предположи, че потенциално може да потърси преместване от Реал Мадрид в бъдеще.

"Оферти от Висшата лига? Имам възможност да играя за Реал. В деня, когато не се чувствам така, вероятно ще потърся друго решение или самият Реал ще потърси такова за мен“, заяви Валверде пред репортери тогава.

Смята се също, че Манчестър Сити и Челси са почитатели на Валверде, който спечели две титли от Ла Лига, Купата на Краля и Шампионска лига по време на престоя си на "Бернабеу".

  Сподели
220