Леви потвърди, че обсъжда продажба на дела си


Н. Гавазов

Леви потвърди, че обсъжда продажба на дела си

Президентът на Тотнъм Даниел Леви потвърди, че води преговори за продажба на дела си в клуба.

В стремежа си да влезе в Шампионска лига, Тотнъм трябва да се състезава във Висшата лига с клубове, които имат много по-сериозен ресурс.

В изявление, публикувано вчера, Леви казва, че вече комуникира с потенциални инвеститори, чрез които Тотнъм може да добави финансова сила.

"За да разширим дългосрочния си потенциал, да продължим да инвестираме в нашите отбори и да реализираме бъдещи капиталови проекти, клубът трябва значително да увеличи своята акционерна база.

"Бордът на директорите и неговите съветници, представлявани от Rothschild & Co, преговарят с потенциални инвеститори. Всички инвестиционни предложения ще изискват подкрепата на акционерите на клуба", съобщи Леви в изявление.

В същото време Тотнъм публикува финансовия си отчет за сезон 2023/24. "Шпорите" спечелиха 549,6 милиона паунда, което е с 24% повече спрямо предходната година (444 милиона паунда), но са на минус с 86.8 милиона паунда. Година по-рано загубата беше 50.1 милиона паунда.

Докладът също така разкрива, че Тотнъм е спечелил рекордните за клуба 117,6 милиона паунда от приходи от мачове, като средната публика на стадион "Тотнъм Хотспър" е 61 605 в 24 домакински мача.

  Сподели
76