Артета е можел да оглави Евертън


Н. Гавазов

Артета е можел да оглави Евертън

Бившият спортен директор на Евертън Марсел Брандс разкри, че е искал да направи Микел Артета мениджър на "карамелите".

Арсенал е първата самостоятелна треньорска работа на Артета, но Микел вече си спечели репутацията на един от най-добрите треньори в световния футбол.

Брандс бе един от онези, които видяха потенциала на Артета много преди това да стане очевидно за всички, но Микел отхвърли бившия си клуб, за да остане асистент на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити.

"Преместих планини, за да отведа Артета в Евертън. Разбира се, той също е бивш играч. Прекарах цялата вечер в къщата му и го видях като идеалния човек за нас. Веднага го видях като мениджър от най-високо ниво.

По това време той все още работеше като асистент на Пеп Гуардиола и имаше други неща за вършене. Но можеше да се види как той става треньор от най-високо ниво.

Не съм чувал нищо друго освен положителни неща за него - включително от Евертън. Бях толкова развълнувана, когато пристигнах в къщата му. Беше толкова добре подготвен и страстта му идваше отвсякъде - от устата, носа и ушите му. Мислех, че той е правилният треньор“, заяви Брандс пред Soccer News.

  Сподели
152