Фернандеш обясни поведението си на терена


Н. Гавазов

Фернандеш обясни поведението си на терена

Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш защити емоционалното си поведение на футболния терен.

Както e известно, Фернандеш често е обвиняван, че размахва ръце, прави физиономии и спори със съдиите - особено когато отборът не върви добре.

29-годишният португалец обаче не вижда нищо лошо в поведението си, като обяснява, че той просто е взискателен към себе си и съотборниците си и комуникацията на футболния терен може да бъде трудна.

"Фактът, че съм взискателен, често се представя като лош темперамент, защото идва от това как чувстваме играта и колко сме стресирани... Играчите, които са под стрес, са трудни за разбиране.

Забелязах, че много хора вероятно не харесват определени неща, които правя, но във всяка съблекалня, в която съм бил, винаги съм казвал, че не искам да го правя или да се опитвам да правя различно е, ако играчът не се чувства комфортно от начина, по който говоря с него, от начина, по който му предавам посланието.

Никога не съм имал конфронтации като "Не ми говори така“. Просто оставам с впечатлението, че играчите се чувстват много депресирани, ако аз говоря с тях. Малко е непривично, но наистина не мисля за това.

Има хора, които го харесват, други не го харесват. Има хора, които възприемат размахването на ръце като подигравка, защото може да ни е трудно на полето да предадем послание по начина, по който говорим тук. Това е почти невъзможно. Обикновено трябва да използваме повече ръцете си, жестове. Ние сме твърде далеч един от друг, за да разберем посланията, които искаме да предадем един на друг", заяви Фернандеш.

  Сподели
292