Саутгейт е основна цел на Ман Юнайтед за замяна на Тен Хаг


Н. Гавазов

Саутгейт е основна цел на Ман Юнайтед за замяна на Тен Хаг

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф направи мениджъра на Англия Гарет Саутгейт своя цел номер едно, за да замени Ерик Тен Хаг.

Миналата седмица Саутгейт каза, че няма да обсъжда бъдещето си до Евро 2024, когато обяви повиканите играчи за приятелските мачове срещу Бразилия и Белгия.

53-годишният Саутгейт има договор с ФА до декември и преждевременното му прекратяване ще струва на Юнайтед £800 000 на седмица.

Според Daily Star Сър Ратклиф е уверен, че може да привлече Саутгейт в Юнайтед и се надява да получи отговор от бившия защитник на Мидълзбро възможно най-скоро, за да коригира плановете си за лятото.

Сър Ратклиф и спортният директор на Ineos Сър Дейв Брейлсфорд се спряха на Саутгейт като техен предпочитан избор след консултации с редица легенди на Юнайтед. Гарет е популярна фигура сред хората с влияние на "Олд Трафорд".

Що се отнася до настоящия мениджър на Юнайтед Тен Хаг, Ерик е под огромен натиск поради непостоянните резултати на отбора през този сезон.

Твърди се, че дори спечелването на ФА Къп или класирането за Шампионска лига може да не е достатъчно за Тен Хаг да избегне уволнението. Юнайтед ще трябва да похарчи до £10 милиона като компенсация, за да се раздели с Ерик.

  Сподели
110