Бруно обясни защо завърши мача с Ливърпул в защита


Н. Гавазов

Бруно обясни защо завърши мача с Ливърпул в защита

Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш обясни защо е завършил мача срещу Ливърпул от ФА Къп като централен защитник.

По време на престоя си в Юнайтед Фернандес се утвърди като един от най-добрите креативни полузащитници във Висшата лига.

Два дни преди обаче ситуацията бе такава, че Аарън Уан-Бисака, Рафаел Варан и Виктор Линдельоф бяха заменени, оставяйки Юнайтед само с двама защитници в продълженията.

В резултат на това Фернандес бе принуден да се сдвои с Хари Магуайър в центъра на защитата и това помогна на "червените дяволи" да измъкнат победата с 4:3.

"Правя каквото трябва, за да спечелим мача. Не ме интересува къде играя. Това не бе в плана ни. Опитах се да играя персонално на терена, но имах чувството, че на моменти можех да скоча на халфовете им и имаше моменти, когато можех да падна малко по-дълбоко и да помогна на Айч (Магуайър), защото, разбира се, Ливърпул има много скорост напред.

При тях се появи свежият Гакпо, а Ейч не бе играл от дълго време, така че трябваше да помогна на него и на защитниците, за да постигнат резултат. Не ме интересува къде играя, но когато съм далеч от гола, не мога да вкарвам или да асистирам! Но съперникът също не може да вкара, защото в началото на кариерата си бях централен защитник и имам нещо останало от онези времена", заяви Бруно.

  Сподели
266