Въведоха нови правила за сделки между клубовете


Н. Гавазов

Въведоха нови правила за сделки между клубовете

Бяха направени промени в разпоредбите на Висшата лига на Англия по отношение на транзакциите между клубове от Висшата лига и организации, които са част от една и съща група компании. Това съобщава Athletic.

Клубовете от Висшата лига сега ще бъдат изправени пред санкции, ако се установи, че са прекомерно раздули своите сделки (не само сделки за трансфери или заеми) със "свързани компании“.

Според източника през февруари 2024 г. отборите на лигата са гласували за затягане на правилата относно сделките със свързани компании, които включват както сделки с друг футболен отбор като част от група компании, така и с компания, която не е футболен клуб, а част от същата група с клуба от Висшата лига .

Предишните версии на Наръчника на лигата не споменаваха възможни санкции. Вместо това се посочва, че ако Висшата лига определи, че транзакция със свързано лице не е на справедлива пазарна стойност, тя ще уведоми клуба за справедливата пазарна стойност и след това или ще забрани сключването на сделката, ако вече не е била подписана, или клубът ще трябва да прекрати сделката.

Ръководството на Висшата лига потвърди, че няма конкретни санкции при нарушаване на правилата. Всеки път решението ще се взема по преценка на независимата комисия.

  Сподели
272