Аморим може да замени Хау


Н. Гавазов

Аморим може да замени Хау

Нюкасъл определи Рубен Аморим от Спортинг Лисабон като възможен заместник на мениджъра Еди Хау.

Аморим е начело на Спортинг от март 2020 г., като си спечели репутацията на един от най-добрите млади треньори в Европа. Според The ​​Telegraph 39-годишният португалец е една от двете алтернативи на Шаби Алонсо за Ливърпул, заедно с Юлиан Нагелсман.

Въпреки това, TEAMtalk ексклузивно твърди, че Ливърпул не е единственият клуб във Висшата лига, който проявява интерес към Аморим в момента.

Аморим, който беше на интервю в Челси преди назначаването на Маурисио Почетино миналото лято, може да получи предложение за работа от Нюкасъл, чийто сегашен кормчия Еди Хау е под голям натиск.

Вторият пълен сезон на Хоу в Нюкасъл не върви добре. Нюкасъл е едва девети във Висшата лига и вече е допуснал 45 гола, което е шестата най-лоша цифра в дивизията.

И въпреки че има обективни причини за това, като контузии и отстраняването на Сандро Тонали, Хау не успя да надгради успеха, постигнат през миналия сезон, когато Нюкасъл завърши четвърти във Висшата лига и се класира за Шампионската лига.

Съобщава се, че шефовете на Нюкасъл ще вземат окончателно решение за Хоу в края на сезона, но вече има големи опасения сред саудитските собственици на клуба, че Еди няма да може да стане версията на Сър Алекс Фъргюсън за "свраките".

  Сподели
226