Арсенал се нареди на опашката за нападател на ПСЖ


Н. Гавазов

Арсенал се нареди на опашката за нападател на ПСЖ

Арсенал е начело на опашката за подписа на нападателя Шави Симонс.

20-годишният футболист се завърна в Пари Сен Жермен от ПСВ Айндховен миналото лято, преди да се премести в РБ Лайпциг под наем за кампанията 2023-24, и той бе в силна форма за клуба от Бундеслигата.

Симонс има шест гола и девет асистенции в 26 мача за Лайпциг във всички състезания, включително четири гола и седем асистенции в 17 мача в най-добрия дивизион на Германия.

Нидерландският национал също така направи силно впечатление в груповата фаза на Шампионската лига, като вкара два гола и направи две асистенции в шест изяви, а формата му се твърди, че е довела до много голямо внимание от страна на различни клубове.

Симонс се появи за Барселона по време на младежката си кариера, преди да се премести в ПСЖ през 2019 г., но той се появи само в 11 случая за първия отбор на френския екип, преди да му бъде позволено да се присъедини към ПСВ през лятото на 2022 г.

Младежът успя да вкара 22 гола и 12 асистенции в 48 мача за ПСВ през кампанията 2022-23, което накара ПСЖ да упражни опция за обратно изкупуване.

Смята се, че Манчестър Юнайтед е направил опит да подпише с нидерландеца през лятото, тъй като мениджърът на английския клуб Ерик тен Хаг е голям почитател на играча.

Въпреки това той се завърна в ПСЖ, подписвайки договор с френския гранд до юни 2027 г., преди да бъде решено, че ще прекара кампанията 2023-24 под наем в Германия.

Според Bild , Арсенал следи отблизо формата му, а "артилеристите" се смятат за "водещ претендент“ да го закупят, ако ПСЖ се съгласи на продажба.

Има твърдения, че дългосрочното му бъдеще в Париж е неясно, като шампионите от Лига 1 потенциално ще се съгласят да го пуснат отново на подходящата цена.

Байерн Мюнхен , Барселона и Интер Милано също са кредитирани с интерес, но се смята, че Арсенал в момента е в изгодна позиция преди летния трансферен прозорец.

Симонс, който е играл 11 мача за Нидерландия, показа своята гъвкавост този сезон, като действаше на редица различни позиции.

По-голямата част от неговия футбол на клубно ниво през този сезон дойде като десен нападател, но той също действаше отляво и през средата.

  Сподели
410