Тен Хаг критикува отбора след Борнемут


И. Ангелов

Тен Хаг критикува отбора след Борнемут

Ерик тен Хаг разкритикува отбора на Манчестър Юнайтед след унизителното поражение с 3:0 от Борнемут на "Олд Трафорд" в събота. Юнайтед изостана само пет минути след началото на мача, когато Доминик Соланке откри резултата за гостите, които добавиха още два гола през второто полувреме. 

Запитан за впечатленията си от представянето на своя отбор, Тен Хаг заяви пред репортери, че играта не е протекла по план: "Разбира се, раздразнен, разочарован, определено. Очаквах нещо по-различно, надявах се преди мача, че можем да надградим представянето и резултата от Челси, така че е много разочароващо. Начинът, по който започнахме мача, а след това мисля, че дълго време правихме всичко, за да се върнем в играта, получихме един удар, почти дузпа, след това в изграждането на играта допуснахме грешка и не сме достатъчно добри в останалата част от защитата и това е разочароващо. Следите фактите, положихме много усилия, за да обърнем мача, но след това брилянтността, движението в наказателното поле не бяха налице, за да получим изравнителен гол. След 2:0 се сринахме, така че трябва да правим нещата по-добре".

Когато мениджърът беше попитан дали това е най-ниската точка в управлението му в клуба, той каза: "Мисля, че както казах, начинът, по който започнахме, не е добър, това е лошо. Това са първите пет минути от мача и особено срещу съперник като днешния, много добър преходен отбор, им предоставяш перфектни обстоятелства. Това не бива да се случва, но ние направихме всичко, за да обърнем мача, имахме много атаки, не стигнахме до момент, в който да обърнем мача, въпреки че имахме възможности."

Холандецът добави: "Това е въпросът, но мисля, че винаги трябва да сме готови за игра и затова трябва да поема отговорността за това. Трябва да подготвя отбора, така че да е готов за мача, от моя гледна точка съм много разочарован от начина, по който започнахме, и трябва да сме по-добри. Наистина сме непостоянни, имаме способностите да го направим, но трябва да го правим всеки мач и всеки трети ден. Мисля, че като отбор не сме достатъчно добри, за да бъдем постоянни, и трябва да работим като отбор, за да подобрим това."

Феновете на Юнайтед ликуваха, когато нападателят Марсиал беше заменен през второто полувреме, но треньорът се застъпи за него. Той каза: "Преди две седмици срещу Евертън той изигра много добър мач, има абсолютно всички компетенции и способности да играе, така че не мисля, че е честно след подобно представяне да се обръщаме към един играч, ние като група се провалихме напълно."

"Като група трябва да се подобрим, да станем по-твърди, да сме готови за мача от самото начало", каза Тен Хаг, когато бе попитан дали вярва в своите играчи. "В петък казах, че не можеш да бъдеш в тази лига, ако не играеш на най-високо ниво, защото те убиват. Това се случи в петте минути, а след това следваш фактите и особено срещу тях, улесняваш им живота, те имат перфектни условия за игра. Виждаш, че отборът се бори, сражава се, влага много усилия за дълъг период от време, но не може да се случи така лесно да допуснеш гол."

  Сподели
553