Артета: Райс иска да спечели всичко


И. Ангелов

Артета: Райс иска да спечели всичко

Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали полузащитника си Деклан Райс за показаната работна етика и интелигентност в играта след пристигането през лятото, с което англичанинът за момента помага на "артилеристите" да водят в класирането в най-тежкия период за сезона.

Откакто през лятото премина от Уест Хем за 105 млн. лири (132 млн. долара), Райс се превърна в движещата сила на впечатляващата форма на Арсенал през този сезон. Английският полузащитник, който действа предимно пред защитата, е впечатляващ и Артета не спира да хвали своята звезда.

Преди мача с Астън Вила в събота Артета заяви: "[Райс] е изключително интелигентен в четенето на ситуации, в прекъсването на играта, в печеленето на двубои - решаващи двубои в определени зони на терена, които ни позволяват да противодействаме и да напредваме в наистина опасни ситуации.

"Той е много скромен, забавен и наистина трудолюбив. Изключително отдаден е на всичко, което иска да направи. Иска да спечели всичко, което прави. Наистина е лесно, интегриран е в отбора по наистина положителен начин.

"Бях положително настроен към него, защото когато разговарях с него, той ми спомена много пъти от първия ден: "Искам да играя само за Арсенал и искам да играя с вас" и той удържа на думата си до последния момент и ние бяхме достатъчно добри да го придобием."

Арсенал е спечелил девет точки с голове, отбелязани след 80-ата минута. В 5 от 15-те си мача през този сезон те са вкарали гол в заключителните етапи на мача. Само Райс е спечелил шест точки чрез победни голове в 96-ата минута в Лутън във вторник и срещу Манчестър Юнайтед през септември.

 

  Сподели
247