Невил: Нещо се счупи в управлението на ВЛ


Н. Гавазов

Невил: Нещо се счупи в управлението на ВЛ

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкритикува Висшата лига, след като на Евертън бяха отнети 10 точки.

"Доверието на Евертън, тяхната вяра [във Висшата лига] е напълно изчезнала. Алчността и егоизмът са извън контрол – това е беззаконие. Висшата лига е несъществуваща организация, защото има 20 клуба, които гласуват в собствени интереси. Това се случва от много години.

Клубовете от Суперлигата се опитаха да унищожат целия европейски футбол - бяха глобени с общо 25 милиона евро, по 3,5 милиона за всеки отбор. И това е абсолютен срам и скандал, имайки предвид какво се опитаха да направят - да ни убият играта. Това не означава, че Висшата лига не може да бъде невероятна, това означава, че маневрирането, което виждаме - говоря за финансови маневри, промени във властта и политически игри - това, което се случва в играта, е опасно. Дори сами не могат да контролират всичко, камо ли да се опитат да създадат международна структура с участието на много клубове.

Това никога няма да стане, те не са способни на такива неща. Хората във Висшата лига нямат уменията, необходими за извършване на този вид операция, просто трябва да се върнем към основите. Финансовият мониторинг на клубовете в реално време ви позволява да определите колко пари могат да губят клубовете всяка година, колко могат да инвестират и това трябва да се следи много стриктно. Просто изравнете правилата във всичките четири английски лиги и направете еднакви наказанията за неспазване, така че всеки да знае точно какви ще бъдат щетите, ако бъде признат за виновен.

Нещо се счупи по отношение на управлението във Висшата лига, нещо се счупи от много години насам. И как не са стъпкали [топ клубовете] след Суперлигата е просто невъобразимо.

Бих бил бесен, ако бях фен на Евертън, щях да смятам, че е позор това, което направиха на моя клуб. Но от друга страна самите Евертън сгрешиха и направиха финансово нарушение, така че трябва да бъдат наказани. Сега Евертън е изкупителната жертва, въпреки че в действителност все още няма по-твърда Висша лига, защото клубовете от топ 6 са хулигани. Дали лигата наистина би направила това с Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити?, заяви Невил, цитиран от Manchester Evening News.

  Сподели
492