Евертън: Несправедлива санкция


Н. Гавазов

Евертън: Несправедлива санкция

Пресслужбата на Евертън публикува официално съобщение относно отнемането на 10 точки на отбора заради нарушаване на правилата за финансов феърплей.

"Футболен клуб Евертън е едновременно шокиран и разочарован от решението на комисията на Висшата лига. Клубът смята, че Комисията е наложила напълно непропорционална и несправедлива спортна санкция. Клубът вече обяви намерението си да обжалва това решение. Процесът на обжалване ще започне и делото ще бъде разгледано от Апелативния съвет.

Евертън казва, че е бил открит и прозрачен при предоставянето на информация на Висшата лига и винаги е зачитал почтеността на процеса. Клубът не приема констатацията, че е действал недобросъвестно. Тежестта и строгостта на санкцията не е нито справедливо, нито разумно отражение на представените доказателства.

Клубът също така ще следи с голям интерес решенията, взети по всякакви други въпроси, свързани с финансовия феърплей във Висшата лига . Евертън не може да коментира повече по този въпрос, докато процесът на обжалване не приключи“, съобщава официалният уебсайт на британския клуб.

  Сподели
173