Фаулър посочи кой може да замени Клоп


Н. Гавазов

Фаулър посочи кой може да замени Клоп

Бившият нападател на Ливърпул Роби Фаулър смята, че мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби би бил идеалният наследник на Юрген Клоп в мърсисайдския клуб.

От назначаването му през 2015 г. Клоп спечели Висшата лига, Купата на Англия, Купата на лигата и Шампионска лига с Ливърпул.

Договорът на Клоп изтича чак през 2026 г., но Фаулър смята, че Юрген може вече да има подходящ заместник в лицето на Де Дзерби.

"Трябва да е по-млад треньор с добро постижение и способност да стигне до следващото ниво. Мисля, че Унай Емери отговаря на тези критерии, той свърши добра работа във Вила и спечели няколко европейски трофея.

Но най-очевидният вариант е Роберто Де Дзерби. Мнозина смятаха, че Брайтън ще се разпадне този сезон, след като загуби двама от най-важните си играчи и почти цялата си халфова линия. Но ако това повлия, то само събра отбора им.

Те имат добър баланс на представянето в Лига Европа и Висшата лига, като са в добра позиция да се представят добре и на двата фронта. Знам колко високо се оценява той във футбола, така че има вероятност Ливърпул да се обърне към него в определен момент... Другият въпрос е дали той ще се съгласи с това?

Ясно е, че Юрген Клоп има високо мнение за него и няма да се изненадам, ако мениджърът на Ливърпул го види като свой наследник. Ще бъде силно, ако получи подкрепата на Клоп“, заяви Фаулър.

  Сподели
577