Сър Ратклиф е готов да продаде Каземиро през януари


Н. Гавазов

Сър Ратклиф е готов да продаде Каземиро през януари

Манчестър Юнайтед ще обмисли да спечели пари от полузащитника Каземиро през януари, тъй като се опитва да набере средства за реконструкция на отбора след пристигането на Сър Джим Раклиф.

31-годишният играч бе привлечен от мениджъра Ерик тен Хаг миналото лято за първоначални £60 милиона от Реал Мадрид, подписвайки петгодишен договор, и се наслади на впечатляващ първи сезон на Олд Трафорд.

Наистина, Каземиро допринесе със седем гола и седем асистенции в 53 мача за Ман Юнайтед във всички състезания, помагайки на клуба да спечели Купата на Лигата и да се класира за Шампионска лига благодарение на третото място във Висшата лига.

Въпреки това Каземиро се бори да намери най-добрата си форма през този сезон и получи критики за представянето си в защита в момент, когато "червените дяволи" издържаха на бурна кампания 2023/24 във всички турнири.

Бразилският национал, който в момента е извън терените поради контузия на бедрото, наскоро бе свързван с възможно преминаване към Саудитска Арабия, като някои клубове в страната от Близкия изток са посочили полузащитника като една от основните си цели за 2024 г.

Според talkSPORT Каземиро може да получи разрешение да напусне Манчестър Юнайтед, след като бъдещият миноритарен собственик Сър Ратклиф завърши закупуването на 25% дял от клуба за £1.3 млрд.

Отбелязва се, че Сър Джим е отворен за оферти за Каземиро през януари, за да подпомогне набирането на средства за голямо възстановяване на отбора.

Смята се, че потвърждението за пристигането на Сър Ратклиф на "Олд Трафорд" е неизбежно и може да бъде официално обявено преди следващия мач на Ман Юнайтед от Висшата лига срещу Евертън на 26 ноември.

Очаква се 71-годишният британски милиардер да поеме пълния контрол върху футболните операции в Ман Юнайтед, когато пристигне в клуба, и се твърди, че е дал да се разбере на Тен Хаг, че ще има средства за подобряване на отбора през зимния прозорец.

Въпреки желанието на Сър Ратклиф да се раздели с Каземиро, Fichajes съобщава, че бразилецът не търси активно да напусне клуба през януари.

Каземиро не е единственият играч на Ман Юнайтед, който може да се насочи към изходната врата през януари, тъй като се очаква изпадналият в немилост Джейдън Санчо да потърси нови терени след добре документирания му конфликт с Тен Хаг.

Възможно напускане на Санчо под наем изглежда по-вероятно на този етап, като се смята , че клубове в Саудитска Арабия, както и гигантът от Серия А Ювентус се интересуват от неговите услуги.

Съществува и несигурност относно дългосрочното бъдеще на френското дуо Рафаел Варан и Антони Марсиал, които паднаха в йерархията на "Олд Трафорд" и са набедени за напускане на клуба през 2024 г.

Докато Марсиал стартира само два мача във Висшата лига този сезон и договорът му изтича следващото лято, Варан не е титуляр в нито един от последните пет мача на Ман Юнайтед от най-високия дивизион и се твърди, че се интересува от преминаване в Саудитската професионална лига.

Потенциалната продажба на редица играчи от първия отбор през януари може да накара "червените дяволи" да засилят интереса си към няколко трансферни цели, включително Жан-Клер Тодибо от Ница , Гонсало Инасио от Спортинг Лисабон, Жоао Невеш от Бенфика и Порто с Мехди Тареми.

  Сподели
495