Челси е уверен в трансфера на Осимен


Н. Гавазов

Челси е уверен в трансфера на Осимен

Челси е уверен в осигуряването на трансфера на Виктор Осимен от Наполи , но може да се наложи да изчакат до следващото лято, за да го привлече.

24-годишният нападател имаше впечатляващ минал сезон и изигра ключова роля в подпомагането на Наполи да сложи край на 33-годишното си чакане за титлата в Серия А.

Осимен вкара 26 гола в 32 мача в лигата през миналия сезон и пренесе тази форма в настоящата кампания с още шест гола в 10 мача.

Standard съобщава, че Осимен е отворен за преминаване в Челси, въпреки че "сините" ще трябва да изчакат до следващото лято, за да осигурят неговия подпис.

Докладът добавя, че Наполи оценява нападателя на над £100 милиона, а президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис е малко вероятно да обмисли продажбата му през януарския трансферен прозорец.

"Партенопеите" уволниха наставника Руди Гарсия и го замениха с Валтер Мадзари във вторник, а Де Лаурентис предвижда Осимен да играе ключова роля в ръководенето на съживяването на отбора под ръководството на новия треньор.

Смята се, че Челси все още обмисля дали да предприеме действия за нов нападател през януари и се очаква решението за техния курс на действие да бъде финализирано през декември, като клубът държи всички опции отворени.

По време на летния трансферен прозорец нигерийският национал бе свързван с няколко от най-добрите клубове в Европа, като Манчестър Юнайтед е сред тези, които според съобщенията преследваха неговия подпис.

  Сподели
221