Магуайър: Решението да остана се изплати


Н. Гавазов

Магуайър: Решението да остана се изплати

Защитникът Хари Магуайър вярва, че решението му да остане в Манчестър Юнайтед миналото лято се е отплатило.

Миналото лято Уест Хем се опита както да наеме, така и да купи Магуайър, който по това време не бе титуляр и на косъм загуби капитанската лента.

В крайна сметка Магуайър остана, а контузии на съперници на неговата позиция му помогнаха да се върне в първия отбор на Юнайтед. Затова сега Хари се радва, че не е избягал от проблемите.

"Разбира се, решението да остана се изплати.

Не играх много игри миналата година, започнах 16 или 17 пъти, но чувствах, че се справям наистина добре в двубоите, които играх. Просто не играх толкова, колкото бих искал.

От друга страна, Рафа (Варан) и Лича (Мартинес) играха брилянтно, правейки много "клин-шийтове". Трябваше да чакам и да бъда търпелив.

През миналия сезон имах две или три възможности да играя последователни мачове, но бях възпрепятстван от болест и няколко контузии, така че никога не влязох в ритъма да играя последователни мачове, за да впечатля мениджъра.

Сега го имам, наистина се наслаждавам на моя футбол и наистина се наслаждавам да играя за този клуб.

Бих бил готов да остана и да се боря за мястото си в отбора. Имаме четирима или петима централни защитници от най-високо ниво в клуба, които са повикани в техните национални отбори, а конкуренцията е наистина висока", заяви Магуайър.

  Сподели
235