Ливърпул разкритикува съдийския корпус


Н. Гавазов

Ливърпул разкритикува съдийския корпус

Ден след загубата с 2:1 от Тотнъм, Ливърпул излезе с официално изявление относно съдийската грешка с отменения гол на Луис Диас в мача срещу Спърс.

Веднага след края на съботния мач от Висшата лига на стадион "Тотнъм Хотспър", съдийската институция призна, че голът на Диас е бил неправилно отменен.

Според слуховете шефът на съдийската колегия Хауърд Уеб лично се е извинил на Ливърпул, но "червените" не са готови да преглътнат тази обида и ще проучат "наличните опции“ за възстановяване на справедливостта.

"Футболен клуб Ливърпул е наясно, че съдиите признаха грешките си снощи. Ясно е, че правилата на играта не са били приложени правилно, което е подкопало почтеността на спорта.

Напълно разбираме, че реферите работят под напрежение, но съществуването и използването на VAR има за цел да облекчи този натиск, а не да го увеличава. Следователно не сме доволни, че реферите не получиха достатъчно време да вземат правилното решение и че VAR не се намеси впоследствие.“

Също така е неприемливо подобни грешки да бъдат етикетирани като "сериозна човешка грешка“. Всяко решение трябва да се взема само след анализ и при пълна прозрачност.

Тъй като това се отнася за всички клубове, за да се подобри надеждността на тези видове решения в бъдеще, е важно да се подобри процесът и да се гарантира, че подобна ситуация няма да се случи отново.

Междувременно ще проучим гамата от налични опции, предвид ясната необходимост от ескалиране и разрешаване на тази ситуация“, се казва в изявление на Ливърпул.

  Сподели
521