Киоун сравни влиянието на Постекоглу с Венгер


Н. Гавазов

Киоун сравни влиянието на Постекоглу с Венгер

Бившият защитник на Англия Мартин Киоун сравни влиянието на Анге Постекоглу върху Тотнъм с трансформацията на Арсенал под ръководството на Арсен Венгер през 90-те години.

След като завърши миналия сезон на осмо място във Висшата лига и се сбогува с най-добрия си играч в лицето на Хари Кейн през лятото, Тотнъм направи изключително окуражаващо начало на новата кампания.

Спърс играят динамичен атакуващ футбол под ръководството на Постекоглу като мениджър и това връща някои спомени от собствената кариера на Киоун.

"Трансформацията на Тотнъм под ръководството на Постекоглу изглежда позната. Връща ме назад в 1996 г., когато Арсен Венгер дойде в Арсенал. Почти веднага той ни вдъхна увереност.

При Джордж Греъм ми казаха, че трябва да взема топката и да я дам на някой, който може да играе с нея. Но Венгер каза на мен и на другите, че ни има доверие и че всички трябва да играем със свобода и да изразяваме себе си. Изведнъж аз се чувствах завършен футболист, а останалото, както се казва, е история.

Като фен на Арсенал, неприятно ми е да го призная, но виждам същата вяра, която Постекоглу вдъхва в играчите на Тотнъм. Дори след продажбата на Хари Кейн те изглеждат по-добър отбор и са напълно обединени.

Те имат мениджър, който вярва в тях по начин, по който Антонио Конте не вярваше, а стилът на игра на Постекоглу е невероятен“, заяви Киоун.

  Сподели
220