Собствениците на Нюкасъл искат да купят Марсилия


Н. Гавазов

Собствениците на Нюкасъл искат да купят Марсилия

Саудитските собственици на Нюкасъл искат да купят Марсилия и да назначат Зинедин Зидан за старши- треньор.

Нюкасъл постигна огромен напредък, откакто Суверенният фонд на Саудитска Арабия придоби 80 процента дял в клуба. "Свраките" започнаха да канят качествени играчи и стигнаха до Шампионска лига, като участваха във финала за Купата на лигата миналия сезон.

Също така собствениците на Нюкасъл прегърнаха идеята за създаване на мрежа от футболни клубове, а скоро френският Марсилия може да се присъедини към семейството на "свраките", твърди FranceBleu.

Марсилия направи слаб старт този сезон в Лига 1, като спечели само два от шестте си мача и също така не успя да преодолее Панатинайкос в квалификациите за Шампионска лига.

Ако сделката бъде сключена, саудитските инвеститори ще предложат позицията на старши треньор на Зинедин Зидан. На бившия шеф на Реал Мадрид ще бъде обещан огромен трансферен бюджет, за да се конкурира с най-добрите клубове в света.

51-годишният Зидан е безработен от 2021 г., когато напусна Реал Мадрид. Преди това Зинедин бе свързван с ангажимент във френския национален отбор, но договорът на настоящия му кормчия Дидие Дешан изтича едва през 2026 г.

  Сподели
121