Артета: Тотнъм с Постекоглу са различен отбор


Н. Гавазов

Артета: Тотнъм с Постекоглу са различен отбор

Мениджърът на Арсенал Микел Артета говори за Тотнъм преди мача от 6-ия кръг на английската Висша лига. Срещата ще се състои утре, 24 септември.

"Ново предизвикателство, нова възможност. Очевидно имат нов треньор, който постигна много добри резултати и промени атмосферата и всичко около клуба. Това е различен стил, така че трябва да се адаптираме към него, да бъдем себе си и да покажем представянето, от което се нуждаем, за да ги победим.

Много харесвам Постекоглу. Имал съм играчи и познавам играчи, които е тренирал, и всички те говорят много добре за него. Това не е случайно и веднага си личи правилният му подход. Това е красотата на тази лига: имаме топ треньори, най-добрата конкуренция и всеки мач е много труден.

"Шпорите" са без Хари Кейн? Те имат много други качества и много други играчи, които могат да променят играта. Вероятно това е голяма промяна за тях, но мисля, че са се адаптирали добре към нея. Очевидно той е специален футболист и всичко се случи чрез него. Той беше този, който събра всичко заедно и го направи по различни начини в различни области на терена. Сега нещата са малко по-различни. Мисля, че определено имат различен стил от последните двама треньори. Те имат известна специфика в движенията, които правят с определени играчи, така че мисля, че вече са напълно различен отбор“, заяви Артета.

  Сподели
225