Гигс призова Глейзър да продадат Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Гигс призова Глейзър да продадат Ман Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс призова семейство Глейзър да продаде клуба от "Олд Трафорд".

Според последните слухове в пресата Глейзър обмислят да отложат продажбата на Юнайтед поне до 2025 г.

Гигс не смята това за добра идея и призовава американското семейство да предаде клуба на някой, който е готов да бъде щедър и да направи голяма инвестиция.

"Мисля, че като всички фенове, ние просто искаме тази ситуация да бъде разрешена.

Ако клубът е обявен за продажба, нека го направим. Знам, че говорим за милиарди лири, но нека просто да го направим. Ако нещата не вървяха много зле на футболния терен, ако печелехме игри и трофеи , тогава може би бихме могли да затворим очи за това.

Но ние не печелим мачове, не печелим трофеи и този външен шум просто оказва по-голям натиск върху играчите и мениджъра.

Мениджърът вече има достатъчно грижи на футболния терен – той няма нужда от този допълнителен натиск, когато го питат за оферти за закупуване на клуба по време на пресконференции.

Кой бих предпочел да видя като нов собственик? Някой, който ще обърне нещата и ще направи значителна инвестиция. Не знам кой ще бъде, но изглежда, че шейх Джасим е готов да вложи най-много пари и да вземе 100 процента от акциите.

В какво трябва да инвестираме? Във всичко. Имаме нужда от значителни инвестиции в играчите, стадиона и тренировъчното игрище.

Според мен това е най-добрият стадион в света, така че нека го изравним със стандартите на други отбори и други клубове в света. Същото е със съоръженията за тренировки и селекцията на играчи.

Необходими са значителни инвестиции, за да има ефект“, заяви Гигс.

  Сподели
493