Холанд и Емери - най-добри във ВЛ за април


Н. Гавазов

Холанд и Емери - най-добри във ВЛ за април

Ерлинг Холанд от Манчестър Сити и Унай Емери от Астън Вила бяха избрани съответно за Играч и Мениджър във Висшата лига за месец април.

През април Холанд вкара шест гола и направи две асистенции в четири мача от Висшата лига. Усилията на норвежкия нападател помогнаха на Сити да поеме лидерството в таблицата от Арсенал.

Холанд започна миналия месец с дубъли срещу Саутхемптън и Лестър, преди да вкара веднъж срещу Арсенал и Фулъм. И четирите срещи "гражданите" спечелиха с общ резултат 13:3.

Това е вторият път, когато Холанд е обявен за Играч на месеца, след като преди това получи тази награда през август 2022 г.

Кевин Де Бройне, Еберечи Езе, Александър Исак, Диого Жота, Доминик Соланке, Оли Уоткинс и Калъм Уилсън също бяха в надпреварата за Играч на месеца на април.

А наградата Мениджър на месеца отиде при Емери, чиято Астън Вила спечели пет от седемте си мача през април и се изкачи в топ 6.

Сред победените от Виланс през април бяха Челси и Нюкасъл.

51-годишният испанец, който преди това работи във Висшата лига с Арсенал, бе избран за Мениджърна месеца за първи път в кариерата си. Освен него, за отличието този път претендираха още Хосеп Гуардиола, Рой Ходжсън, Еди Хоу и Гари О'Нийл.

Също така си струва да се отбележи, че Емери е първият наставник на Вила след Дийн Смит през декември 2020 г., който печели наградата.

  Сподели
168