Венгер: Рамзи ще бие Стоук


И. Ангелов

Венгер: Рамзи ще бие Стоук

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че Арън Рамзи ще се справи с травматичното си завръщане на "Британия Стейдиъм", където кракът му бе счупен тежко на 2 места преди време. Капитанът на Уелс, който е само на 20 години, бе пред това да приключи кариерата си, след като миналата година Райън Шоукрос счупи кракът му на 2 места в единоборство.

Рамзи се завърна в игра през март, като игра няколко мача, но сега е контузен капитанът Сеск Фабрегас. Това остави Венгер да заложи на Рамзи в центъра на терена: "Арън е само на 20 години и има дълга кариера пред себе си. Колкото по-скоро играе срещу Стоук, толкова по-добре ще е за него. Най-важното е да се концентрира и да играе добре, като така ще трябва да постигнем победа. Когато притежаваш топката трябва да подадеш, когато тя не е в теб трябва да я спечелиш, това е. Не трябва да гледаш дали играеш срещу кой си застанал или какво се е случило преди."

От Арсенал знаят, че трябва да спечелят всичките си мачове до края на сезона, за да имат шанс за титлата. Но според Венгер постигането на трофея е илюзорно, тъй като Манчестър Юнайтед са на 6 точки преднина, а до края остават 9 възможни точки. Но Юнайтед излизат срещу Челси, които са на 3 точки зад тях. Победа на Челси ще остави и трите тима в надпреварата.

  Сподели
187