Уокър: Конкуренцията ме направи по-добър


Н. Гавазов

  Уокър: Конкуренцията ме направи по-добър

Крайният защитник на Манчестър Сити Кайл Уокър заяви, че приветства конкуренцията.

След като оголи левия фланг на защитата с продажбата на Александър Зинченко, Сити сега се опитва да купи още един ляв бек. Ако успее, Жоао Кансело ще може да се върне в отсрещната страна, където обикновено играе Уокър.

32-годишният англичанин обаче отдавна е свикнал с конкуренцията и високите изисквания, които мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола налага на играчите си.

"Тук не получаваш почивни дни. Ако си дадеш почивен ден, това ще се отрази, няма да играеш.

Чувствам се страхотно. Ако ми бяхте казали на 21, че на 32 ще играя във Висшата лига на нивото, на което играя, нямаше да повярвам. Водех ли различен начин на живот тогава? Да, един милион процента.

Сега се грижа за себе си, доколкото е възможно. Чувствам се здрав и във форма, все още съм бърз и смел. Искам да се науча. Конкуренцията ме направи по-добър, принуди ме да се адаптирам и да науча повече за играта.

Всички можем да играем във Висшата лига, но тези допълнителни 10 процента са разликата между добър краен защитник и краен защитник от световна класа.

Мисля, че е в главата. Имам предвид способността да останеш фокусиран върху играта. Защото тренираш само по час и половина на ден. Трябва да се посветиш на играта", заяви Уокър.

  Сподели
372