Юнайтед започна преговори за Швайнщайгер


Н. Гавазов

Юнайтед започна преговори за Швайнщайгер

Английският гранд Манчестър Юнайтед започна преговорите за привличането на Бастиан Швайнщайгер от Байерн Мюнхен за 18 млн. паунда, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според изданието, представители на английския тим дори са отишли в Мюнхен.

Те са разговаряли с представители на футболиста в четвъртък и в петък все още бяха в Германия, тъй като искат да се преборят за подписа му с Челси и Реал Мадрид следващото лято. Договорът на Швайнщайгер с Байерн изтича през юни 2012 година и след като отхвърли опитите на германския клуб да преподпише договора си, слуховете за бъдещето му не стихват.

Юнайтед е склонен да отговорят на офератата на баварците и да осигурят на футболиста 140 хил. паунда седмична заплата срещу 5-годишен контракт. Сайтът информира, че самият играч е склонен да поеме ново предизвикателство и то далеч от Бундеслигата, а и самият Швайнщагер е споделял, че би играл на "Олд Трафорд".

Манчестърци искат германският национал още презянуари, но от Байерн са решени да направят всичко по силите си, за да опитат да преподпишат с него и вероятно няма да го продадат през зимата. Байерн му предложи огромно увеличение на заплатата, по-голямо от сегашните 100 хил. паунда седмично, които получава Швайни и да го направи най-скъпоплатеният играч в отбора.

Сър Алекс не е присъствал на разговорите, но още след края на Мондиал 2010 е поставил немският национал на първо място в списъка си от нови играчи.

 

  Сподели
86