Ще продължи ли доброто представяне на Тотнъм?


П. Пенков

Ще продължи ли доброто представяне на Тотнъм?

Тотнъм - Евъртън
Стадион: "Уейт Харт Лейн", Лондон
Дата: 23.10.2010
Час: 14:45
Съдия: Майк Джоунс


В събота от 14:45 българско време Тотнъм и Евертън ще открият деветия кръг в английската Висша лига. Шпорите победиха мърсисайдци с 2:1 у дома през миналия сезон, а евентуално повторение през настоящия би продължило прекрасното представяне на Тотнъм досега. Съставът на Хари Реднап заема 5-та позиция във временното класиране с актив от 14 точки, с еднакъв брой точки с третия и четвъртия - Арсенал и Манчестър Юнайтед. Преди седмица Тотнъм близо близо до загуба на "Крейвън Котидж", но успяха да обърнат резултата в своя полза и да спечелят трите точки при гостуването си на Фулъм. В средата на седмица шпорите гостуваха на миналогодишния носител на Шампионската лига - Интер. Двубоят на "Джузепе Меаца" започнаха катострофално за английския тима, като на почивката домакините водеха с убедителното 4:0. През втората част обаче Тотнъм бяха близо до връщането си в мача, но времето не беше на тяхна страна. Гарет Бейл успя да скъси разликата, като отбеляза хеттрик, но нямаше време за нищо повече.

В тимът на Тотнъм се завръща Рафаел ван дер Ваарт, след като не игра срещу Интер поради наказание. Капитанът на шпорите - Ледли Кинг и Ведран Чорлука все още са аут от терените, докато Йонес Кабул е близо до завръщане след разтежение. Джермейн Дефо,  Майкъл Доусън, Джейми О'Хара и Джонатан Уудгейт са дългосрочно отсъстващи.

Съперниците им Евертън се изкачиха с цели 6 позиция нагоре в класирането, след като в последния кръг победиха градския си съперник Ливърпул с 2:0. Така карамелите постигнаха втория си успех през новата кампания в Англия. Дербито на "Гудисън Парк" премина спокойно за домакинте, които нямаха никакви проблеми с изпадналия в дълбока криза Ливърпул, който трябваше да прекара седмицата в зоната на изпадащите.

Мениджърът на Евертън - Дейвид Мойс потвърди пред медиите на острова, че Лиън Озмън определено е аут за гостуването на "Уайт Харт Лейн", а съотборника му Микел Артета е под съмнение. Озмън получи травма в глезена в градското дерби с Ливърпул и се очаква да отсъства в продължение на 6 седмици. Освен това Мойс няма да може да разчита на Маруан Фелани, Джак Родуел и Рос Баркли, докато Стивън Пиенар и Луис Саха се борят да влязат в добра физическа форма за срещата с Тотнъм.

Мисля, че Евертън ще успеят да се противопоставят на Тотнъм и ще успят да измъкнат точка при гостуването си на "Уайт Харт Лейн".

Прогноза: Тотнъм - Евертън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

25 септември Уест Хем - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
29 септември Тотнъм - Твенте 4:1 (Шампионска лига)
02 октомври Тотнъм - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
16 октомври Фулъм - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
20 октомври Интер - Тотнъм 4:3 (Шампионска лига)

Евъртън:

18 септември Евъртън - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
21 септември Брентфорд - Евъртън 1:1 - 4:3 сл. дузпи (Карлинг Къп)
25 септември Фулъм - Евъртън 0:0 (Висша лига)
02 октомври Бирмингам - Евъртън 0:2 (Висша лига)
17 октомври Евъртън - Ливърпул 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Евъртън

145 мача
54 победи за Тотнъм
46 равенства
45 победи за Евъртън
Голова Разлика: 224:192 за Тотнъм


Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 2.10
Равен - 3.25
Евъртън - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135