Челси отново гледа към Йоренте


Н. Гавазов

Челси отново гледа към Йоренте

Намерението на Челси да подсили атакуващата си линия накара шампионите да подновят своя интерес към Фернандо Йоренте от Челси. През последните седмици основният нападател на "сините" Алваро Мората изпитва сериозни проблеми пред чуждата врата, а в снощния мач с Норич от Купата на Англия си спечели и изгонване.

Що се отнася до Мичи Батшуай, белгиецът продължава да бъде игнориран от Антонио Конте, което кара италианецът са търси още един нападател през този месец.

През последните дни Челси бе свързван с Анди Керъл, но този трансфер по принцип е трудно осъществим заради нежеланието на Уест Хем да се раздели със своя футболист. На всичкото отгоре днес стана известно, че англичанинът е получил сериозна травма, която го вади от строя за поне месец.

Така за шампионите остава вариант с привличането на Йоренте, за когото Конте се оглеждаше още през лятото. Фернандо, напускайки Суонзи, предпочете да отиде в Тотнъм, а не да се събере със своя бивш наставник в Ювентус.

Сега става ясно, че Антонио отново се е насочил към 32-годишния испанец, който бе закупен от "шпорите" за 12 милиона паунда. Друг е въпросът, дали Тотнъм ще се съгласи на сделка - взаимоотношенията между двата клуба са почти нулеви, а и по принцип "шпорите" не продават евтино играчите си и е напълно възможно от клуба да поискат 20 милиона паунда за своя футболист.

 

  Сподели
105