Сити остава в спора за Топ 4, Вила аут от сметките


.

Сити остава в спора за Топ 4, Вила аут от сметките

Манчестър Сити победи с 3:1 Астън Вила на своя “Ийстлендс” и остана в борбата за влизане в Топ 4 като същевременно изхвърли бирмингамци от него. Възпитаниците на Роберто Манчини направиха обрат срещу тима на Стилиян Петров, който игра с капитанската лента през целия двубой.

Мачът започна добре за Астън Вила, който поведе още в 16-ата минута с гол на Джон Карю. Норвежецът пусна топката под вратаря Фулъп след добро центриране на Даунинг.  Само за 2 минути точно преди почивката домакините обърнаха мача. Първо Тевес отбеляза от дузпа, а в следващата атака Джонсън намери Адебайор на 5 метра от вратата и тогоанецът матира Фрийдъл.

През втората част Астън Вила се опита да изравни като натисна домакините и създаде няколко опасности, които не доведоха до гол. В края на срещата Шон Райт-Филипс напредна отляво, подаде към Белами, който с елегантен удар в горния ъгъл сложи точка в спора. С 66 точки Сити запазва 5-ата си позиция на точка зад Тотнъм. “Гражданите” посрещат “шпорите” в сряда в пряк мач за Шампионската лига. Астън Вила има 64 и мач повече от двата си съперника. 

В други две срещи, които нямат голямо значение за класирането изпадналият Портсмут победи с 3:1 Уулвърхмептън, а Стоук Сити и Евертън направиха скучно 0:0

  Сподели
110